Skip to content

Talvivalmisteluiden aikataulu

Vähitellen on aika aloittaa talvivalmistelut, tässä aikataulua:

Su 29.9. | Nurmilyöntialue suljetaan
Ma 30.9. >> | Lyöntipaikkojen ilmastus & siirto sinisille teepaikoille
Ma 7.10. >> | Viheriöiden ilmastus & talviviheriöiden käyttöönotto
Ti 15.10. – ke 30.10. | Väylien ilmastus & holkkien keräily

Erityisen tärkeää on pyrkiä parhaalla mahdollisella tavalla varmistamaan ensi kaudelle hyvät lähtökohdat.

Pelaaminen on edelleen mahdollista. Muistakaa kuitenkin, että kuuraiselle kentälle ei saa mennä!

Miksi golfia ei saa pelata jäätyneellä tai kuuraisella nurmella?

Yksiselitteinen vastaus: “heinä kuolee”.

Jäätyneellä tai kuuraisella kasvustolla liikkuminen katkoo heinää ja murskaa sen solukoita. Kävelyjäljistä heinä kuolee välittömästi tai viimeistään talven kovilla pakkasilla. Vaurioitunut heikkokuntoinen kasvusto on myös erittäin altis kasvitaudeille.  Erityisen herkkiä ovat matalat ja tiiviit viheriöheinäkasvustot kuten röllit ja kylänurmikka. Ne vaurioituvat herkimmin ja toipuminen vaurioista on hitainta.

Vaikka yksivuotinen kylänurmikka kuoleekin useimpina talvina ainakin osittain, ei pelaaminen ole perusteltua, sillä varsinaisten kasvustovaurioiden lisäksi pelaaminen kuluttaa viheriön kuitukerrosta ja tiivistää sen pintaa. Kuitukerroksen kuluminen tai puhkeaminen vaikeuttaa kevään hoitotöitä ja etenkin siementen itämistä. Hyvänlaatuinen kuitu suojaa siemeniä kuivumiselta ja pitää viheriön pinnan kasassa.

Viheriöpinnan tiivistyminen taas on kuin oven avaus sinilevälle. Levä iskee heti keväällä ja kovistakin torjuntayrityksistä huolimatta saattaa aiheuttaa ongelmia koko pelikauden ajan. Suurin syy leväongelmiin johtuu heikkokuntoisella kasvustolla liikkumisesta. Viheriöillä liikkumista sekä aikaisin keväällä että myöhään syksyllä joko kävellen tai koneella tulee ehdottomasti välttää. Heinän ollessa jäässä tai kuurassa on kenttä suljettava kävelyltä, koneella liikkumiselta ja pelaamiselta.
Scroll To Top